Aktuellt

Här hittar du senaste nyheterna och uppdateringarna för Heta Arbeten®

Registrera heta arbeten i kompetensdatabasen

Behörighet för så kallade heta arbeten kan nu registreras i ID06 Kompetensdatabas.

Läs hela artikeln hos "Den moderna hantverkaren".

 

”Jag drivs av att lära ut”
För Björn Wennerholm var det alrdig en pojkdröm att bli brandman. Ändå blev det inom brandskyddsområdet han fastnade – och han kom att bli en av de drivande krafterna inom Heta Arbeten®. Läs hela intervjun Björn Wennerholm och hans arbete med Heta Arbeten®

 

 

id06_200x150.png

Nu blir det ännu enklare att brandsäkra byggen med Heta Arbeten®
Nu gör Brandskyddsföreningen det möjligt för alla med certifikat Heta Arbeten® att registrera sin behörighet i ID06 Kompetensdatabas. ”Det ökar säkerheten på våra byggen och underlättar arbetet betydligt”, säger Magnus Wickström, försäkringsansvarig på Peab.  Läs hela artikeln om hur PEAB ökar säkerheten med Heta Arbeten® och ID06 Kompetensdatabas

 

Heta-Arbeten®-möjliggör-registrering-i-ID06_200x150.jpg

Heta Arbeten® möjliggör registrering i ID06

Nu gör Brandskyddsföreningen det möjligt för alla som har certifikat Heta Arbeten® att registrera sin behörighet i ID06 Kompetensdatabas, oavsett hos vilken arrangör eller var i landet de har gått behörighetsutbildningen. Registreringen sker enkelt och kostnadsfritt via app Heta Arbeten® och kommer vara möjlig från den 14 januari 2021.

digitalisering_200x150.pngDigitalisering – vägen framåt för Heta Arbeten®
Mindre administration utan att tulla på säkerheten. Förra året lanserades en digital version av tillstånd och kontrollistan för heta arbeten. Under hösten lanseras webbappen som ger tillgång till de viktigaste funktionerna direkt i mobilen. Läs hela artikeln

 

 

vaxa_avhorning_200x100.png”Utbildningen anpassas till vår verklighet”

Växa Sverige genomför varje år omkring 70 000 avhorningar. För att kunna avhorna kalvarna på ett brandsäkert sätt går all personal behörighetsutbildningen Heta Arbeten®. Läs hela artikeln

 

bengt.jpg

Heta Arbeten® en modern 30-åring – kvalitet i fokus
Sedan konceptet Heta Arbeten® introducerades 1990 har det bidragit till ökad kunskap, säkrare arbetsplatser och minskade skadekostnader. I takt med att konceptet vuxit fram har även kvalitetsarbetet utvecklats. I dag bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete som går som en röd tråd genom hela konceptet.

Läs hela artikeln här

 

Heta Arbeten® på litauiska

På den svenska arbetsmarknaden förekommer många olika språk.
Behörighetsutbildning Heta Arbeten® och tillståndslista finns sedan tidigare på flera språk. Nu har vi lagt till ytterligare ett efterfrågat språk, litauiska.

Tillstånd- och kontrollista på alla tillgängliga språk hittar du här.
Utbildningsmaterial och böcker hittar du på Mina sidor

Bengt först ut - Behörighetsutbildning Heta Arbeten® hålls på distans

bengt.jpgHallå där Bengt Sameby, instruktör för Heta Arbeten® från Corema Svetsekonomi. Du var först ut med att hålla Behörighetsutbildning Heta Arbeten® som distansutbildning. Hur gick det?
– Det gick bättre än förväntat, jag hade nog trott att det skulle vara besvärligare att få alla ”uppkopplade” men det fungerade direkt. Jag hade bra hjälp av vår It-tekniker som var på plats hela tiden.

– Det var lätt att se och kommunicera med samtliga och det kändes nästan som att vara i utbildningslokalen.

Läs hela artikeln

 

Behörighetsutbildning Heta Arbeten® på distans och förlängning av certifikat

sofie.pngSmittspridningen av covid-19 har skapat en svår situation då många kursdeltagare inte kan ta sig till Behörighetsutbildning Heta Arbeten®. Med anledning av detta kan arrangörer inom Heta Arbeten® från och med den 7 april 2020 hålla behörighetsutbildningen på distans. 

Läs mer om beslutet att möjliggöra distansutbildning och vad som gäller.

Frågor och svar kring distansutbildning.

Brandskyddsföreningen följer noga utvecklingen kring covid-19 och kommer vid behov att uppdatera information och riktlinjer efter uppdateringar från Folkhälsomyndigheten. Håll dig informerad här på hetaarbeten.se eller via Mina Sidor (för hetarbetare, arrangörer och instruktörer).

 

Heta Arbeten® på flera språk

Tillstånd- och kontrollistan Heta Arbeten® finns nu på tjeckiska, arabiska, thailändska, persiska, rumänska och spanska De utökade språken kommer också att införas i den digitala Tillstånd- och kontrollistan Heta Arbeten® senare under året. Målet är att fler ska kunna ta del av tillståndslistan på ett språk de behärskar väl. Tillstånd- och kontrollista på alla språk hittar du här.

 

Nytt utseende certifikat Heta Arbeten®
certifikat2020.png
Nu får certifikat Heta Arbeten® nytt utseende. På baksidan finns dessutom en QR-kod som går att skanna – vilket gör det lätt att kontrollera behörigheten. Ingen behöver byta ut sitt gamla certifikat. Båda varianterna kommer att vara giltiga samtidigt. Se giltighetstiden på certifikatet. Läs mer.

 

 

Färre bränder på landets arbetsplatser tack vare Heta Arbeten®
Varje år utbildas cirka 70 000 personer i Brandskyddsföreningens skadeförebyggande koncept HetaArbeten®. Konceptet är en av de mest effektiva satsningar mot bränder på arbetsplatser som har gjorts i Sverige. Heta Arbeten® lanserades 1990 och i år firar det framgångsrika konceptet 30 år. Läs hela pressmeddelandet.

 

Nya instruktörer Heta Arbeten® får grundkurs
ny instruktor.pngHeta Arbeten® har genomgått en större uppdatering inför nästa certifieringsperiod 2020-2024. En av de stora nyheterna är att nya instruktörer genomgår en dags grundutbildning. Under hösten var det premiär för kursen.

Läs hela artikeln i Brandsäkert 

 

 

Certifikat Heta Arbeten®
Brandskyddsföreningen har genom åren tagit fram ett antal olika säkerhetsregler, riktlinjer, normer och checklistor inom områden som brandlarm, sprinkler, fastighet och inom skadepreventionskonceptet Heta Arbeten®. Samverkan sker med olika aktörer såsom försäkringbolag, branschorganisationer, partners, olika företag, certifieringsorgan och sakkunniga inom respektive område. Rekommendationerna inom skadepreventionskonceptet Heta Arbeten® har Brandskyddsföreningen tagit fram i samarbete med försäkringsbolagen.

Artikel sid 11, bilaga i Dagens Industri, september 2019. Läs hela artikeln här.

Nyhet! Brandskyddsföreningens digitala tillstånd- och kontrollista för Heta Arbeten®

Du som har ett giltigt certifikat Heta Arbeten® har tillgång till den nya digitala tillstånd- och kontrollistan för Heta Arbeten®. Den är framtagen för att höja säkerheten, effektivisera arbetet och för att underlätta ditt jobb som tillståndsansvarig ute på fältet. Listan fungerar bäst på mobiltelefon eller läsplatta med går självklart även att använda på en dator. Som hetarbetare har du genom din inloggning i app Heta Arbeten® tillgång till tillståndslistan och alla dessa funktioner.
Läs mer om den digitala tillstånd- och kontrollistan för Heta Arbeten®

Ny fördjupningsutbildning - Fördjupning Tillståndsansvar Heta Arbeten®

Nya riktlinjer

  • Hästskoning - SBF HA-012:1
    Nya bestämmelser för att underlätta tillståndsgivningen för Heta Arbeten vid hästskoning.
  • Hornbränning - SBF HA-015:1
    Formellt gäller de grundläggande reglerna för Heta Arbeten® även för den som utför hornbränning. Beroende på typ av anläggning gäller olika försäkringsvillkor

Uppdaterade säkerhetsregler