Arrangör & Instruktör

Brandskyddsföreningens skadepreventionskoncept med utbildning och certifiering för Heta Arbeten® har funnits sedan 1990. Alltsedan dess har företagens skadekostnader sjunkit, produktionsfallen blivit färre och tragiska personolyckor kunnat undvikas. Skadepreventionskonceptet Heta Arbeten® har framgångsrikt bidragit till att skapa en tryggare arbetsmiljö med kompetenta hetarbetare utbildade av certifierade instruktörer.

Heta Arbeten® sker inom ett flertal föränderliga branscher som idag jobbar under helt andra förutsättningar än för bara några år sedan. Idag tillämpar en modern hetarbetare nya arbetsmetoder med nya verktyg och kan ha en grundutbildning från annat EU-land. Kompetenskraven är hårdare idag än för 25 år sedan och Heta Arbeten® utvecklas för att säkra den kompetensen och höja statusen på en certifierad hetarbetare. Genom ett avslutande kunskapstest certifieras deltagaren och svarar på så vis mot försäkringsbolagens krav på företagens hetarbetare. Heta Arbeten® finns översatt till fyra språk.

Är du intresserad av att bli arrangör kan du läs mer här. Och ansöka om att bli arrangör här. Är du intresserad av att bli instruktör kan du läsa mer här.

Du som redan är arrangör hittar allt du behöver för att genomföra dina utbildningar under "Mina sidor".