Stor uppslutning på året instruktörsseminarier

250 personer har deltagit i årets instruktörsseminarier i Heta Arbeten®. Seminarierna hölls från Malmö i söder till Kiruna i norr. – Vi har berättat om nyheter och diskuterat utmaningar och möjligheter inom utbildningen, säger Pia Ljunggren, affärsområdesansvarig Heta Arbeten®.

instruktörsseminarium Malmö 2018.jpg

Årets omgång av instruktörsseminarier för Heta Arbeten® är avslutade. Sedan 2015 har instruktörer Heta Arbeten® deltagit i seminarierna som syftar till att informera om nyheter inom skadepreventionskonceptet och ge möjlighet för nätverkande. I år har omkring 250 instruktörer träffats under en heldag på fem olika orter i Sverige; Malmö, Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Kiruna.

– Det har var väldigt roligt att så många valt att delta på våra seminarier, säger Pia Ljunggren.

Under seminarierna har deltagarna bland annat fått information om nyheter i Heta Arbeten® samt diskuterat utmaningar och möjligheter inom utbildningen.

– En del av seminariet handlade om hur vi som organisation och instruktörerna kan arbeta för att skapa bättre förutsättningar för deltagarna. Hur vi kan erbjuda bättre utbildningar genom att vara medveten om olika behov och förutsättningar hos våra deltagare, säger Pia Ljunggren.

Instruktörerna fick även möjlighet att gruppvis ge varandra tips på och diskutera hur man kan utvecklas som instruktör.

– Som vanligt fick vi med oss många bra tips och idéer som är ett stöd för oss i arbetet med att utveckla instruktörsutbildningarna på bästa sätt, säger Pia Ljunggren.