Digital tillstånd- och kontrollista Heta Arbeten®!

Du som har ett giltigt certifikat Heta Arbeten® tillgång till den nya digitala tillstånd- och kontrollistan Heta Arbeten®. Den är framtagen av Brandskyddsföreningen för att höja säkerheten, effektivisera arbetet och för att underlätta ditt jobb som tillståndsansvarig ute på fältet. Listan fungerar bäst på mobiltelefon eller läsplatta med går självklart även att använda på en dator. Genom din inloggning på app Heta Arbeten® får du tillgång till tillståndslistan och alla dessa funktioner.

Den digitala tillståndslista har flera funktioner för att effektivisera tillståndsgivningen och som höjer säkerheten.

Effektivitet:

  • Med den digitala tillstånds- och kontrollistan kan du alltid vara säker på att du har den senaste versionen av listan.
  • Med GPS-funktion får du hjälp att hitta rätt larmadress.
  • Med kameran i din mobil eller läsplatta kan du ta bilder och dokumentera platsen och arbetet samt lagra det tillsammans med tillståndet. 
  • Påminnelser. Med den digitala tillståndslistan har du möjlighet att få påminnelser om dina tillstånd via sms eller e-post. Du kan till exempel bli påmind om när ett tillstånd startar, när tillståndet löper ut och när ett tillstånd har avslutats. Du får också påminnelse om att återställa eventuella avstängda brandsskyddsystem när du avslutar tillståndet. 

Säkerhet:

  • Kontrollerar behörighet. Med den digitala tillståndslistan kan du vara säker på att alla i teamet har rätt behörighet. Listan söker mot databasen med alla behöriga hetarbetare och endast de som har ett giltigt certifikat kan läggas till på ett tillstånd.
  • Tillståndsgivning på plats. Eftersom tillståndsgivningen och signering sker på en och samma enhet så höjer vi säkerheten för tillståndsgivning på aktuell plats. 
  • Säkerhet. Endast de som har ett giltigt certifikat Heta Arbeten® kan påbörja, utfärda, lagra och hämta avslutade tillstånd.
  • Språk: Informationen i listan och om alla säkerhetsregler finns precis som på den analoga varianten av tillståndslistan även på tyska, ryska, engelska och polska. Du kan byta mellan språken hur ofta du vill så att alla i teamet kan ta till sig informationen på sitt språk.
  • Exportera. När ett tillstånd är avslutat kan tillståndsansvarig exportera tillståndet tillsammans med alla bilagor (bilder mm) till en pdf-fil som sedan kan skickas vidare via e-post.
  • Digital lagring via app Heta Arbeten®. Tillståndet startas, skrivs, signeras och lagras digitalt och alla som är involverade i det aktuella tillståndet kommer åt det via app Heta Arbeten®.

Digital tillståndslista Heta Arbeten® - hur gör jag?

Du som har giltigt certifikat Heta Arbeten® kommer åt den digitala tillstånd- och kontrollistan via app Heta Arbeten®. Du måste vara inloggad för att kunna skapa och se dina tillstånd. Har du glömt ditt lösenord kan du beställa ett nytt här. Du väljer om du vill återställa ditt lösenord via e-post eller sms alternativt via ett telefonsamtal till vår kundsupport.

Efter att du har loggat in på ditt konto navigerar du till Digital tillståndslista som du hittar i vänstermenyn, alternativt i menyraden om du surfar via en läsplatta eller en mobiltelefon. Där kan du sedan skapa nya tillstånd och se pågående, planerade och avslutade tillstånd. När ett tillstånd är avslutat har du som tillståndsansvarig möjligheten att exportera det och/eller mejla det som bilaga.

Vill du använda den digitala tillstånd- och kontrollistan för Heta Arbeten® på din arbetsplats? Kom igång genom att logga in på app Heta Arbeten®.

Hitta dina digitala tillstånd snabbt och enkelt

När du börjar använda den digitala tillståndslistan kan du enkelt genom app Heta Arbeten® komma åt dina digitala tillstånd snabbt och enkelt.

 

Heta Arbeten® lanserar digital tillstånds- och kontrollista

Genom att använda den digitala tillstånds- och kontrollistan går det att effektivisera tillståndsgivningen, höja säkerheten och göra uppföljningar på arbetsplatsen. Läs hel artikeln.